LASAGNE M. GRØNTSAGER

Sådan gør du

  1. Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint.

  2. Skræl gulerødder og skær dem i små tern.

  3. Fjern de hvide hinder og kerner fra peberfrugten, og skær den ligeledes i små tern.

  4. Svits grøntsagerne i lidt olie ved middel varme.

  5. Skub grøntsagerne lidt til side og brun det hakkede oksekød af.

  6. Snit spidskålen fint.

  7. Flæk squashen på langs og skrab de våde kerner ud i midten. Skær squashen i små tern.

  8. Kom grøntsagerne i gryden, og tilsæt ligeledes koncentreret tomatpuré, timian og oregano. Svits det med et par minutter.

  9. Tilsæt hakkede tomater til kødsovsen, og smag til med salt og peber. Lad sovsen simre ca. 10 minutter. Hak basilikum, og rør det i.

  10. Rør hytteost, fraiche, æg, salt og peber sammen til ostesaucen.

  11. Start med at komme lidt af kødsovsen i bunden af et ildfast fad. Læg et lag lasagneplader ovenpå, endnu et lag kødsovs og fordel lidt hytteostsauce ovenpå. Fortsæt således, og slut af med et lag kødsovs og hytteostsauce.

  12. Bag lasagnen ved 190 grader 40-45 min., til lasagnepladerne er al dente.

LASAGNE M. GRØNTSAGER

Det skal du bruge

  • Disse ingredienser er til 4 personer

  • 1 stk. løg

  • 4 fed hvidløg

  • 200 g gulerødder

  • 1 stk. peberfrugt

  • Lidt olie

  • 500 g hakket oksekød

  • 125 g spidskål

  • 3⁄4 squash

  • 80 g tomatpuré

  • 1 tsk tørret timian

  • 1 tsk tørret oregano

  • 500 g hakkede tomater

  • Salt og peber

  • Ostesauce: 250 g hytteost - 100 g fraiche 9% - 2 æg - 1 tsk salt + peber

  • 14 stk. fuldkornslasagneplader

Ernæringsberegning (pr. portion)

- Proteiner: 52 g

- Kulhydrater: 65 g
- Fedt: 23 g
- Kalorier: 666