FULL BODY / KETTLEBELL – 2 gange om ugen. Version 1

Først og fremmest tillykke med, at du har truffet en beslutning om, at nu skal du gøre noget godt for dig selv og din livskvalitet.

Før der sker noget andet, skal der som det allerførste understreges, at hvis et vægttab er målet, så skal hovedfokus være kost. Der er ikke nogen vej udenom.

Træning for vægttab, er et supplement som er godt og nødvendigt af mange årsager, men det er ikke her man finder kalorierne til vægttab.

Mange bliver overraskede over hvor få kalorier man egentlig forbrænder ved træning. Derudover, når man begynder at gå fra at være mindre aktiv, til at være mere aktiv, så vil kroppen i den første periode brænde ekstra kalorier mens den tilpasser sig. Derefter vil den justere ned, så de kalorier man forbrænder på ekstra aktivitet, bliver sparet på andre processer i kroppen. Det betyder helt konkret, at efter noget tid så forbrænder man næsten samme antal kalorier per dag, som man gjorde inden man begyndte at være mere aktiv. Øv!

Af ovenstående grund giver det ikke mening at tænke: “Hvis jeg træner mere, forbrænder jeg mere”. Det er desværre ikke sådan vores kroppe er indrettede. Vores kroppe har indbyggede forsvarsmekanismer som kæmper imod os for at holde på vægten. Det er træls og irriterende! 

Så vi siger det lige en gang til, og vil sige det igen og igen: Kost skal være hovedfokus hvis vægttab er målet. Hvad og hvor meget du spiser, er mere vigtig end hvor aktiv du er. Træning det gode supplement som styrker kroppen og giver energi og overskud. 

Dette program er sat sammen, så du får mest muligt ud af at styrketræne tre gange om ugen. Der er to programmer får at give lidt variation på træningsdagene. På træningsdag 1 og 3 laver du det ene program, og på dag 2 laver du det andet.

Alle øvelser i programmet er vist og beskrevet grundigt i videoerne. Du skal bare være fokuseret, og så ellers gøre det så godt du kan. 

PROGRAM DAG 1 & 2

1. Goblet squat – 4 x 12 reps

2. Romanian dødløft – 4 x 12 reps

3. Gorilla row – 4 x 12 reps

4. Stående skulderpres – 4 x 12 reps

FINISHER

5 runder á

1. Kettlebell swings – konventionel – 12 reps

2. Planke Row – 6-8 reps

Vigtigt at huske

 1. Vær grundig med din opvarmning, det giver ofte en bedre træning og er skadesforebyggende.

 2. Pres dig selv til hver træning, men stadigvæk med fokus på kontrollerede bevægelser. Det betyder typisk at man løfter til dér hvor det begynder at nive, men at man samtidig efterlader nogle gentagelser i tanken

 3. Vær opmærksom på, at der er forskel på muskelømhed og decideret smerte. Du kan sagtens gennemføre en effektiv træning med ømme muskler, men hvis du har smerter omkring et led eller en muskel, så få det undersøgt inden du måske gør skaden værre med et træningspas.

 4. Husk at det er DIN krop og DIN træning. Fokuser på det, som du skal have ud af din træning og ikke hvad andre syntes og tænker.

 5. Få dig en træningspartner, det er godt for motivationen og humøret.

 6. Nogle dage er bedre end andre, dette gælder også med hensyn til din træning. Nogle dage kan man løfte mere end andre. Andre dage føles den normale vægt tung. Det er helt normalt, og helt ok. Det sker for os alle. Gør det så godt du kan, og vær stolt af at du gør noget.

 7. Med lidt tålmodighed og en fokuseret indsats, så skal resultaterne nok komme. Kontinuitet er den vigtigste faktor. Små udfald i den ene eller anden retning, er ikke det der vælter korthuset. Tænk big picture.

 8. Gå mere op i at udføre bevægelserne korrekt, end hvor meget vægt du løfter. Styrken skal nok komme, vi er igang med at lære bevægelserne.

FULL BODY / KETTLEBELL – 2 gange om ugen. Version 1

Det skal du bruge

  Er du klar til at udvikle dig videre?
  Udfyld nedestående og få dit træningsprogram.