ASIAN STYLE BURRITO

Sådan gør du

  1. Kog ris i 2 dl vand med lidt salt i ca. 12 min

  2. Pil og hak løg fint. Skræl og riv ingefær. Skræl gulerødder. Skær skindet af mangoen og skær den i tern. Skyl limen og riv skallen fint og del den derefter i halve.

  3. Riv gulerødderne groft og hak koriander. Læg det i en skål og bland med limeskal, saft fra ¼ lime og halvdelen af ingefæren. Smag evt. til med salt og peber.

  4. Kom lidt olie på en pande. Steg kødet ved høj varme i ca. 5 min. Tilsæt hakket løg, presset hvidløg og resten af ingefæren og steg videre i ca. 3 min. Tilsæt saft fra resten af limen, soja, honning og steg yderligere i ca. 2 min. Smag evt. til med salt og peber.

  5. Bland de kogte ris i kødet og rør det godt sammen. Kom blandingen i en skål. Tør panden af og varm tortillas på panden eller i ovnen.

  6. Fyld de varme tortillas med salat, kødfyld, gulerodssalat og mango. Rul dem sammen og spis dem varme.

ASIAN STYLE BURRITO

Det skal du bruge

  • Disse ingredienser er til 4 personer

  • 150 g hvide ris

  • 1 skalotteløg

  • 200 g gulerødder

  • 50 g ingefær

  • 2 drys koriander

  • 1 lime

  • 1 mango

  • 500 g hakket kalv/svin

  • 1 fed hvidløg

  • 3 spsk. soyasauce

  • 1 spsk. honning

  • 7-8 stk. tortilla wrap

  • 100 g salat (frit valg)

Ernæringsberegning (pr. portion)

- Proteiner: 45 g

- Kulhydrater: 114 g
- Fedt: 24 g
- Kalorier: 851